Gezichtsmasker mannen

Gezichtsmasker mannen

Een gezichtsmasker voor mannen gebruik je voor diepe reiniging en extra verzorging. Eerder schreven we al over natuurlijke huidverzorging voor mannen. Ook een gezichtsmasker valt hieronder. Een gezichtsmasker kan de mannenhuid namelijk een flinke oppepper geven! Een goed masker gezicht voor mannen reinigt, hydrateert en verzorgt de huid op milde wijze. Bestaande uit natuurlijke ingrediënten die de poriën niet verstoppen.

Beste gezichtsmasker mannen

Volgens ons is het detox mask het beste gezichtsmasker voor mannen, speciaal geschikt voor de vette en onzuivere huid. Hoewel elke huid uniek is, is die van mannen over het algemeen iets dikker en vetter. Dit komt omdat mannen meer en grotere poriën hebben en meer talg produceren; ongeveer twee keer zoveel als vrouwen. Dit komt voornamelijk door de invloed van het hormoon testosteron. Stimulatie van de talgproductie in combinatie met bacteriën zijn een bron van mee-eters, pukkels en acne.

 

Gezichtsmasker mannen

Detox Mask 3 in 1

Bekijk nu

 

Dit detox gezichtsmasker met actieve houtskool, rauwe honing en salicylates is hydraterend, diep reinigend, exfoliërend en verzorgend. Dit gezichtsmasker past uitstekend in een effectieve en natuurlijke acne behandeling. Er wordt geen plastic gebruikt en de verpakking is volledig recyclebaar.

Ingrediënten

Het gezichtsmasker voor mannen bevat natuurlijke en biologische ingrediënten. Actieve bestandsdelen van dit gezichtsmasker zijn:

  • Rauwe honing uit Hikiä; hydraterend, verzacht de huid en is van nature rijk aan vitamines. Het bevat ook glucose-oxidase, dat een antibacteriële functie heeft.
  • Witte wilgenschors; een natuurlijke bron van salicylaten die de poriën reinigen. Dit ingrediënt heeft anti microbiële eigenschappen en werkt ontstekingsremmend.
  • Actieve houtskool poeder; staat bekend om zijn uitstekende vermogen onzuiverheden, vuil en vet te absorberen.
  • Pepermunt olie; verkleint poriën en verfrist de huid.
  • Witte Klei; is mineraalrijk en zorgt voor een zachte reiniging.

 

De voordelen van het detox gezichtsmasker

De voordelen van ons gezichtsmasker voor mannen op een rij:

  1. Natuurlijke ingrediënten die effectief en op milde wijze onzuiverheden van de huid verwijderen.
  2. Bevat van nature salicylaat en salicylzuur door het toegevoegde wilgenschors. Dit zorgt voor een ontstekingsremmend effect en maakt het gezichtsmasker geschikt voor acne behandelingen.
  3. Het salicylzuur behoort tot bèta-hydroxide zuren, waardoor het in vet oplosbaar is. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor het voeden van de huid want het kan diep in de huidporiën trekken om talg op te lossen.
  4. Het detox gezichtsmasker is 100% natuurlijk en bevat geen emulgatoren.
  5. Bevat weinig grondstoffen, dus minder risico op allergieën en huidirritatie.
  6. De inhoud (120ml) gaat lang mee; ongeveer 15 tot 30 keer.

Hoe gebruik je een gezichtsmasker voor mannen

Ons gezichtsmasker kun je als man (en vrouw natuurlijk ;-)) gebruiken als wekelijkse acne behandeling maar ook voor dagelijkse reiniging.

Detox gezichtsmasker als reinigingsbalsem

Breng het masker in een cirkelvormige beweging op het gezicht aan. Spoel vervolgens af met warm water. Gebruik om je verzorging af te maken een hydraterende spray gezicht en onze detox olie; natuurlijke gezichtsolie met tea tree. 

Als masker en milde peeling

Breng het masker aan op een schoon gezicht in een cirkelvormige beweging. Laat vervolgens tien tot vijftien minuten intrekken. Spoel tenslotte af met warm water.

Overigens is dit masker ook geschikt voor acne op de schouders, waar mannen regelmatig last van hebben. Heb je ook een onzuivere huid op je rug of borst, dan raden we de Detox - Tea Tree & Charcoal gezichtsreiniger aan.

Baard(huid)verzorging

Door het scheren is het baardgebied vaak een stuk droger dan de rest van de huid. Gebruik voor dit deel van het gezicht liever een verzorgende olie zoals biologische arganolie. Wanneer je een masker gebruikt, doe dit dan de avond voor het scheren en vooral niet gelijk na het scheren. Dit kan de huid namelijk nog meer irriteren. Arganolie kun je trouwens ook perfect gebruiken als baardolie.

Gezichtsmasker mannen tegen mee-eters en pukkels

Flow detox gezichtsmasker helpt goed tegen mee-eters door de diep reinigende en verzorgende werking. De natuurlijke ingrediënten en milde werking houdt de huideigen barrière intact. Dit is belangrijk omdat dit ook voor de mannenhuid het natuurlijke beschermingsmechanisme is tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Daarbij bevatten veel maskers die doorgaans bij de drogist verkrijgbaar zijn chemische toevoegingen. Deze kunnen slecht zijn voor de gezondheid en de huid irriteren, zoals alcohol, plastics of parfum. Vooral voor de onzuivere huid is het belangrijk dat de ingrediënten van een gezichtsmasker niet-comodogeen zijn. Comodogene ingrediënten verstoppen de poriën en veroorzaken of verergeren acne juist.

Waarom je beter geen ‘black mask’ als gezichtsmasker kunt gebruiken

Je hebt deze trend misschien wel eens op YouTube voorbij zien komen; filmpjes van de zogenaamde wonderen van een ‘black mask’. Dit is een ‘peel-off’ gezichtsmasker gemaakt van houtskool. Wanneer je het masker van je gezicht afhaalt, lijkt het alsof je mee-eters uit de huid trekt. In werkelijkheid zijn dit stukjes talg en donshaartjes. Nog kwalijker; je trekt naast vuil ook de beschermlaag eraf. Dat zorgt ervoor dat je huid na zo’n gezichtsmasker veel gevoeliger is voor bacteriën en infecties. Ook maakt het de wanden van je poriën groter. Oftewel; wij raden het gebruik van zo’n black mask zeker niet aan.

Masker mee eters

Gezichtsverzorging voor mannen kopen?

Veel mannen ondernemen pas actie als ze huidproblemen krijgen. Met onze heren skincare producten verzorg en onderhoud je je huid optimaal. Heb je vragen over het bestellen of gebruik van het gezichtsmasker voor mannen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Gezichtsverzorging voor mannen

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.