Rode wangen: hoe komt het en wat kun je er tegen doen? (Rosacea wangen)

Rode wangen

Rode wangen, een gezonde blos staat wat ons betreft niemand verkeerd :). Deze kunnen ontstaan door verschillende factoren. Het is bijvoorbeeld heel normaal dat we rood in het gezicht verkleuren bij warm of kou. Of dat je gaat blozen in een spannende situatie of wanneer je verlegen wordt. Gelukkig is dat tijdelijk, en trekt de roodheid daarna gelijk weer weg. Dit is anders bij chronische roodheid in het gezicht, zoals bij Rosacea wangen. Deze rode wangen aandoening kan erg vervelend zijn. Hierover lees je verderop meer.

Wil je snel en op een natuurlijke manier van je rode wangen aandoening af? In deze blog lees je meer over:

  • Rode wangen oorzaak
  • Rode wangen hoge bloeddruk, veroudering, zwangerschap, ziekte, medicijnen of allergie
  • Rosacea wangen
  • Wat kun je doen tegen rode wangen?
  • Rode wangen camoufleren

Rode wangen oorzaak

Rode wangen oorzaak

Voor behandeling is het allereerst belangrijk de rode wangen oorzaak te achterhalen. Heb je last van een rode wangen aandoening, zoals rosacea wangen, scroll dan gelijk verder voor meer informatie. Heb je misschien last van een rode wangen aandoening door rosacea, kijk dan snel verder voor meer informatie over rosacea wangen. Of misschien wordt een rood gezicht door andere factoren getriggerd? Hieronder lees je de meest voorkomende oorzaken van rode wangen.

1. Rode wangen hoge bloeddruk

Rode wangen door hoge bloeddruk is een veelvoorkomende oorzaak, ook wel hypertensie genoemd. Heb je last van een rood hoofd of snel rode vlekken in je gezicht? Dan is het zeker verstandig om een bezoekje aan de huisarts te brengen. Deze kan checken of je rode wangen door hoge bloeddruk ontstaan

Vaak heb je bij rode wangen door hoge bloeddruk, naast roodheid in het gezicht, ook last van andere klachten. Zoals bloedneuzen, veel zweten en hartkloppingen. Goed te weten is dat een hoge bloeddruk ontstaat door een onderliggend probleem zoals een ziekte. Andere oorzaken zijn het (overmatig) gebruik van alcohol, hormonen of het gebruik van bepaalde medicatie.

2. Rood gezicht door veroudering

Het meest voorkomende gevolg van veroudering zijn rimpels. Maar wist je dat een rode huid in het gezicht ook verergert naarmate we ouder worden? Bij vrouwen is de overgang vaak de boosdoener. Deze bijzondere periode zorgt niet alleen voor een droge huid gezicht. De huid is ook gevoeliger en kan daardoor sneller rood worden.

Om rosacea wangen bij de oudere huid te voorkomen, kies je het beste voor milde cosmetica. Verzorgingsproducten die vooral hoogwaardige, effectieve ingrediënten bevatten. Zonder schadelijke stoffen die ongewenste reacties kunnen uitlokken. Neem ook eens een kijkje in ons assortiment natuurlijke anti-aging producten.

3. Rode wangen door externe factoren

Naast rode wangen door hoge bloeddruk, medicatie, veroudering of allergieën - kunnen ook externe factoren een oorzaak zijn. Bijvoorbeeld door temperatuurverschillen. Dit komt doordat de bloedvaten in je gezicht bij kou samenknijpen waardoor er stuwing ontstaat. Deze reactie wordt ook wel vasoconstrictie genoemd en veroorzaakt de rode huid op je gezicht. Bij warmte worden de bloedvaten juist wijder met een verhit en rood gezicht als gevolg. Andere externe factoren zijn pittig eten of stress. Bij rosacea wangen kunnen deze externe factoren een grotere invloed hebben en blijft de roodheid langer aanhouden.

4. Rode wangen (begin) zwangerschap

Tijdens de zwangerschap neemt de hoeveelheid bloed in de huid toe. Dit zorgt voor een verhoogde doorbloedingscirculatie. Bij de een blijft het bij een gezonde blos, de ander krijgt last van kleine rode gesprongen vaatjes in het gezicht. Hierdoor kan deze huid rood worden, voornamelijk op het wanggebied.

Behandel je huid in deze periode extra voorzichtig en probeer zoveel mogelijk wrijving te voorkomen. In plaats van een chemische peeling gezicht, voeg je 1 keer per week Lingonberry Bright Mask toe aan je behandeling. Deze milde fruitzuurpeeling is perfect geschikt voor de gevoelige huid en werkt ook bij pigmentvlekken verwijderen (zwangerschapsmasker).

5. Een gevoelige huid: allergieën, uitslag of eczeem

Bij een gevoelige huid is de bovenste laag erg kwetsbaar. Een rode wangen aandoening wordt hierbij primair veroorzaakt door een verzwakte huidbarrière. Deze beschermlaag zorgt dat je huid bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Wanneer je bijvoorbeeld te agressieve of synthetische verzorgingsproducten gebruikt, ontstaat een alarmsignaal in de vorm van ontstekingsmediatoren. Deze kunnen vervolgens een allergische reactie op gang brengen die zorgt voor vaatverwijding of zwelling van de bloedvaatjes. Met vervelende roodheid en uitslag als gevolg.

In dit geval geldt absoluut: less is more. Gebruik alleen milde en verzachtende producten in je beautyproducten. Hoe eenvoudiger de samenstelling, des te beter.

Een verstoorde huidbarrière kan ook eczeem eerder uitlokken. Heb je last van een rode gezichtshuid met schilfers en, of jeuk? Lees dan hier de beste tips voor eczeem gezicht.

6. Rode wangen door huidproblemen zoals acne

De huid kan ook rood worden door acne. Het is heel goed mogelijk dat er kleine pukkeltjes ontstaan op rosacea wangen. Maar dit is iets anders dan wanneer je echt last hebt van acne met puistjes en mee-eters. Het is belangrijk onderscheid te maken in deze twee verschillende huidproblemen. De vette, acne huid vraagt namelijk om een andere behandeling en verzorgingsproducten dan de rosacea huid. Hier lees je meer over een natuurlijke producten tegen acne.

Wat de oorzaak van je rode wangen aandoening ook is, door de juiste behandeling is verbetering zeker mogelijk!

Rosacea wangen

Rosecea wangen zijn het gevolg van een huidaandoening die vaak voorkomt, vooral wanneer je ouder wordt. De gezichtshuid wordt dan ook rood wanneer je je niet inspant of heftige emoties ervaart. Dit worden ook wel flushes of opvlammingen genoemd en kan uren aanhouden of soms zelfs blijvend zijn. Rosacea wangen worden gekenmerkt door een felrode kleur en de huid kan stekend of branderig aanvoelen. Vaak worden hele kleine vaatjes zichtbaar en soms wordt de huid ook iets dikker. Je kunt roseacea wangen ook herkennen aan rode bultjes en poriën die beter zichtbaar zijn.

Wat kun je doen tegen een rood gezicht en wangen veroorzaakt door rosacea - is er iets dat helpt? Alhoewel rosacea wangen bijna nooit helemaal te genezen zijn, kun je ze met de juiste natuurlijke middelen wel goed behandelen!

rosacea wangen

Hierboven zie je een klantervaring met een rood gezicht en rosacea wangen. Hoe de resultaten op de na-foto werden bereikt lees je hieronder.

PS; ouder wordende huid? Misschien vind je dit ook interessant: rimpels verwijderen op natuurlijke wijze.

Wat kun je doen tegen rosacea wangen?

Rosacea natuurlijk behandelen, is het beste advies dat we hierbij kunnen geven. Dit doe je met producten die de huid kalmeren, hydrateren en de beschermingsmechanismen versterken. Te sterke middelen zorgen dat de huid uit balans raakt, dunner wordt en dus minder weerbaar is tegen huidaandoeningen.

Milde reiniging
Rosacea wangen kun je het beste alleen ‘s avonds voor het slapen schoonmaken met een milde en natuurlijke gezichtsreiniger. Zoals met Flow Balm to Milk cleanser. Voor de ochtend of tussendoor gebruik je rozenwater gezicht spray. Dit is de absolute must-have tegen rosacea wangen! Gezichtsspray met rozenwater staat bij uitstek bekend als werkzaam middel tegen roodheid. Maar dat niet alleen. Rozenwater werkt als een antioxidant, beschermt de huidcellen tegen collageenafbraak en verzacht fijne rimpels.

Hyaluronzuur serum en rozenbottelolie
Hyaluron & Probiotics Serum is een diep hydraterende crème die het eigen beschermingsmechanisme van de huid versterkt. Erg belangrijk dus bij rosacea wangen. Hier lees je waarom dit het beste hyaluronzuur serum is. Je kunt vervolgens rozenbottelolie gebruiken om de waardevolle voedingsstoffen van het serum in de huid te sluiten. De olie hydrateert en beschermt de rosacea wangen. Ook corrigeert rozenbottelolie kleurverschillen in het gezicht en zorgt het voor een antioxidant boost.

Rode wangen camoufleren

Genezen is in dit geval beter dan rode wangen camoufleren. Maar er zijn momenten waar je ze het liefst wil wegwerken, dat snappen we!

Rode wangen camoufleren

Zoals je inmiddels hebt gelezen, is de rode huid per definitie een gevoelige huid. Wist je dat er ook huidverzorgende make-up bestaat die je huid tegelijk verzorgt en beschermt? Voor het rode wangen camoufleren wil je onze natuurlijke foundation zeker bij de hand hebben! Wij bewijzen dat duurzame make up net zo goed kan werken zonder synthetische stoffen. Het natuurlijke make-up assortiment van Flow wordt niet voor niks ook gebruikt door professionals.

 

Last van rode wangen? Bekijk hier ons assortiment speciaal geschikt voor jou!

Rosacea producten

 


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.