Wat is de beste olie voor je huid?

Beste gezichtsolies

Voordat we überhaupt beginnen: Het kiezen van de beste olie voor je gezicht hangt af van meerdere factoren. Waaronder je huidtype, voorkeuren en eventuele huidproblemen die je wilt aanpakken. Als het kiezen van de olie voor gezicht makkelijk was geweest, hadden we niet zo veel klantvragen ontvangen. Geïnspireerd door hen, hebben we er een uitgebreid artikel over geschreven. Na het lezen heb je  de antwoorden op de volgende vragen: Welke olie is goed voor je gezicht? En wat is de beste olie voor de unieke behoeften van je huid? Ook gaan we de biologische en natuurlijke gezichtsoliën product voor product highlighten. 

Waarom olie voor het gezicht?

Gezichtsolie staat bekend om hun anti-aging en herstellende eigenschappen. Oliën zorgen voor occlusie: ze helpen het vocht dat al aanwezig is in te sluiten in de huid. Ze voorzien de huid van essentiële voedingsstoffen zoals vetzuren en antioxidanten. Ook beschermen ze de huid tegen schadelijke externe factoren. Bij het juiste gebruik passen ze bij jou, welk huidtype je ook hebt.

Oliën gaan gemakkelijk door de lipidenlagen van de huid, waardoor vochtverlies wordt voorkomen en een onmiddellijke opvullende werking ontstaat. Ze bevatten ook een aantal bijzondere componenten waardoor ze tegen specifieke huidaandoeningen kunnen. Daardoor zijn ze niet alleen een essentieel onderdeel van de verzorging van droge huid. Hoogwaardige oliën kunnen ook eczeem in het gezicht helpen herstellen of de pigmentvlekken verwijderen.

Olie voor gezicht

Welke olie is goed voor je gezicht

Er zijn honderden verschillende oliën voor het gezicht beschikbaar. Dit betekent ook dat ze verschillende soorten kwaliteiten hebben. Of je nu op zoek bent naar gezichtsolie tegen rimpels of je afvraagt wat de beste olie voor een droge huid is. Bij het kiezen van de beste gezichtsolies, let op de volgende eigenschappen van je beautyproduct.

  • Biologisch. Biologische planten, kruiden en bessen zijn rijke bronnen van kostbare en voedzame bioactieve stoffen, antioxidanten, vitamines, mineralen, enzymen en essentiële vetzuren. Biologische ingrediënten hebben over het algemeen een veel hoger niveau presterende voedingsstoffen dan niet-biologische ingrediënten.
  • Puur. De beste gezichtsolies zijn gemaakt van pure ingrediënten en bevatten geen twijfelachtige stoffen, conserveringsmiddelen of siliconen.
  • Koudgeperst. Wanneer de temperatuur omhoog gaat, zal het verlies van voedingsstoffen en bioactieve stoffen stijgen. Je gebruikt gezichtsolie juist voor de heilzame werking, toch? Welke olie is goed voor je gezicht dan? Simpel, alleen oliën die koudgeperst zijn.
  • Niet-comedogenen. Olie voor gezicht, mag je poriën niet verstoppen. Olie met een te hoog molecuulgewicht verstopt de huid en veroorzaakt onzuiverheden. Kies altijd een olie die niet-comedogeen is.

Bij Flow Cosmetics hebben wij de bovenstaande boodschap serieus genomen. Al onze gezichtsoliën zijn geformuleerd met prachtige biologische grondstoffen en ze zijn 100% koudgeperst. Daardoor leveren ze ook zichtbare huidresultaten - zoals je zou verwachten van producten van hoge kwaliteit.

Beste gezichtsolies by Flow Cosmetics

Wat is de beste olie voor je huid en zal de gewenste huidresultaten opleveren. Lees hieronder de uitgebreide uitleg over de biologische en natuurlijke gezichtsoliën van Flow Cosmetics.

Arganolie

Kan gebruikt worden voor alle huidtypes. Kies deze olie vooral bij de gevoelige en atopische huid. Of als je dermatitis perioralis wilt behandelen.

Biologische arganolie is een veelzijdig wondermiddel, dat meerdere huidverzorgende voordelen biedt. Argan beschermt, hydrateert en bevordert de elasticiteit van de huid. Flow Arganolie bevat maar één ingrediënt, de olie is geurloos. Ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid of geurgevoelige mensen. Zelfs voor baby’s. 

Deze olie zorgt voor:

  • Hydratatie: Biologische arganolie is rijk aan essentiële vetzuren die de huid diep hydrateren en helpen vocht vast te houden.
  • Antioxidantbescherming: Rijk aan vitaminen. Dit beschermt de huid tegen schade door vrije radicalen.
  • Kalmerende werking: De ontstekingsremmende eigenschappen van arganolie kunnen helpen bij het verminderen van huidirritatie.
  • Anti-aging: Door de hoge concentratie aan antioxidanten kan arganolie helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels.
  • Lees hier meer over arganolie op het gezicht.

Tips: Argan is een van de beste opties voor oil cleansing. Heb je last van jeukende hoofdhuid? De ontstekingsremmende eigenschappen van arganolie kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen op de hoofdhuid, wat soms jeuk kan veroorzaken. Verdeel een kleine hoeveelheid arganolie tussen je vingers en masseer het zachtjes in je hoofdhuid. Laat intrekken en spoel af met een haarspoeling en warm water.

Wat is de beste olie voor je huid

Rozenbottelolie

Kan gebruikt worden voor alle huidtypes. Kies deze olie vooral bij de droge- en rosacea huid. Of als je littekens wilt behandelen.

Rozenbottelolie is een gewaardeerd wondermiddel in skincare. Flow Rosehip intensieve treatment oil is geformuleerd met vijf effectieve biologische oliën, die elkaars eigenschappen versterken. Deze olie stimuleert de collageenproductie, corrigeert kleurverschillen en regenereert de huid. Dit helpt bijvoorbeeld rode wangen te verminderen. De herstellende en voedende olie is volledig geurloos en geschikt voor extra gevoelige huid. 

Rozenbottelolie zorgt voor:

  • Bescherming: Rijk aan vitamines A, C en E. Deze kunnen de huid herstellen en intensieve bescherming bieden. 
  • Ontstekingsremmend: Deze eigenschappen helpen bij het verminderen van roodheid en ontsteking op de huid. Een ideale olie voor de rosacea huid. Lees hier hoe je kunt rosacea natuurlijk behandelen.
  • Hydratie: Als je zou moeten kiezen wat de beste olie voor een droge huid is, zou deze olie hoog op de lijst staan. Bij regelmatig gebruik vermindert het gebruik van deze olie de droogheid van de huid.

Tip. Voordat je de olie voor gezicht aanbrengt: Spray een beetje rozenwater op je huid. Deze combinatie van de producten is bijzonder zacht en maakt je huid vitaal en elastisch.

Detox oil

Kies deze olie vooral bij de vette, gemengde, onzuivere en acne gevoelige huid.

De detox olie van Flow Cosmetics is een van de beste gezichtsolies als je onzuivere huid doelgericht wilt behandelen. Detox helpt de huid elastisch te houden, terwijl het onzuiverheden verwijdert en voorkomt. Velen denken dat een acne gevoelige, vette of gecombineerde huid niet goed tegen olie kan. Dat is een misverstand. Ook deze huidtypes profiteren van een hoogwaardige gezichtsolie. Wanneer de huid van buitenaf olie krijgt, kan dit, in tegenstelling tot de verwachting, kalmeren - en de huid juist minder vet en onzuiver maken!

Detox olie staat voor:

  • Verzuivering: het gebruik van de detoxolie helpt talk uit de verstopte poriën oplossen en antibacteriële teatree olie verzacht ontstekingen. Daardoor is dit product onmisbaar in de acne behandeling thuis.
  • Balans: vitamines, antioxidanten en waardevolle omega-vetzuren helpen de huid te balanceren. Dit maakt de huid ook elastisch en gezond. 
  • Bescherming: waardevolle antioxidanten en vetzuren die de huid beschermen.

Tip: Combineer deze olie met hyaluronzuur serum. Zo help je de huid haar natuurlijke beschermingsmechanismen op te kunnen bouwen. Op lange termijn resulteert dit weerstand en zal de onzuiverheden nog effectiever verminderen.

Gezichtsolie tegen rimpels

Arctic Beauty Oil - Gezichtsolie tegen rimpels

Kies deze olie vooral bij de rijpe en droge huid.

Als je gezichtsolie tegen rimpels zoekt, is dit je product! Arctic Beauty oil is gemaakt van super ingrediënten. Deze zitten vol kostbare bioactieve stoffen. Zulke ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het krijgen van een stralende, gezonde en elastische huid. Als je je afvraagt: Hoe kan ik mijn rimpels verwijderen op natuurlijke wijze? Je hebt al het antwoord. Neem dan deze olie in je routine. 

Arctic beauty Olie zorgt voor:

  • Antioxidant Bescherming: Rijk aan beschermende vitamines, mineralen en vetzuren. Dit beschermt de huid tegen schade door vrije radicalen. Dit vertraagt vroegtijdige huidveroudering. 
  • Hydratie: de rijke formule blijft een tijdje op het huidoppervlak en voorkomt dat vocht uit de huid verdampt. 
  • Elasticiteit: versterkt en verheldert de huid en verhoogt de elasticiteit. Zo blijft je huid langer mooi en gaat deze niet verslappen.

Tip voor de gezichtsolie tegen rimpels: Wil je alles vanuit je beautyroutine uithalen? Wij begrijpen jouw! Combineer Arctic beauty oil met Retinol. Breng deze twee producten 's avonds aan. (eerste de retinol, dan de olie). Je huid gaat een enorm anti aging boost krijgen. Het kan zomaar zijn dat je opeens 5 jaar jonger eruitziet ;)

Lingonberry Bright Olie voor gezicht

Kies deze olie vooral bij de rijpe, droge huid of gemengde huid. Perfect bij de behandeling van pigmentvlekken.

Zelfs een paar druppels van deze gezichtsolie kan je huid positief veranderen. Lingonberry bright is een ultralichte droog olie, die de huid weer helemaal tot leven brengt. Geeft een sterke antioxidant bescherming en voorkomt vroegtijdige huidveroudering.

Deze olie zorgt voor:

  • Antioxidantbescherming: De vitaminerijke samenstelling (C+E) beschermt de huid effectief tegen oxidatieve stress en houdt de huid gehydrateerd, gevoed en elastisch. Deze werking is bewezen door een onderzoek.
  • Hydratatie:  Sluit de vocht in de huid en voorkomt dat vocht uit de huid verdampt. 
  • Egale tint: Als je je afvraagt welke olie is goed voor je gezicht, bij het egaliseren van de tint. Kies dan deze olie. Lingonberry helpt de huid verhelderen.

Tip. Zoek je een natuurlijke remedie tegen hyperpigmentatie? Gebruik dan Lingonberry Bright in combinatie met een gezichtspeeling. De combinatie van deze producten helpt de huid bij het bestrijden van pigmentvlekken. Regelmatig gebruik garandeert resultaat.

Olie in je beautyroutine gebruiken

Als je resultaten wilt behalen in huidverzorging, is het belangrijk dat je een beautyroutine hebt. Zelfs de beste gezichtsolie kan zijn werk niet doen, als je geen routine hebt. Combineer de olie altijd met biologische gezichtsverzorging - wij vertellen je hoe.

Welke olie is goed voor je gezicht
  1. Bepaal je huidtype of huidaandoening. Kies dan een natuurlijke cleanser, die bij je huid past. 
  2. Kies een gezicht toner in je routine en gebruik deze altijd na de reiniging. Natuurlijke gezichtsmist is een product wonder. Het helpt de vocht reguleren en zal een enorme boost voor je huid geven. 
  3. Gebruik een peeling of een exfoliant 1-2 keer per week. Dit helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en andere verzorgingsproducten zullen beter worden opgenomen.
  4. Gebruik eventueel een serum gezicht als de vierde stap voordat je olie voor gezicht aanbrengt.
  5. Breng twee tot vier druppels gezichtsolie aan op een schoon gezicht, hals en decolleté. Wat is de beste olie voor je huid, heb je al eerder kunnen bepalen.

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.