Haarmasker krullen; wat is een goed masker voor je haar?

Haarmasker krullen

 

Een haarmasker speciaal voor krullen, is dat echt nodig? En wat is een goed masker voor je haar? Veel vrouwen willen dolgraag een bos krullen en degenen die het hebben, willen er soms juist vanaf. Heb je natuurlijke krullen, omarm deze vooral! Met de juiste verzorging zoals een haarmasker ben je weer helemaal blij met je krullenbol! Wij leggen uit waar een goed haarmasker voor krullen aan moet voldoen en hoe je deze gebruikt. Een haarmasker kun je trouwens ook zelf maken; lees snel verder.

Beste haarmasker voor krullen

Ben je op zoek naar een goed haarmasker voor je krullen? Eigenlijk is het belangrijkste dat deze uit natuurlijke ingrediënten bestaat en dat het haarmasker voedend is. Dit is precies waar ons natuurlijk haarmasker aan voldoet. Een crème-achtig en fluweelzacht masker gemaakt van 100% biologische- en ecocert-gecertificeerde ingrediënten. Hiermee is dit haarmasker perfect als je natuurlijke krullen wilt stimuleren

Wanneer je de pot van dit haarmasker voor krullen opent, val je gegarandeerd meteen als een blok voor de heerlijke geur en romige inhoud.

Het romig en fluweelzachte natuurlijke haarmasker Coconut Milk geeft een diepe, natuurlijke glans, ontklit en geeft volume

Beste haarmasker

Natuurlijk haarmasker krullen 

Haarmasker met kokosmelk, kokosolie en arganolie

Kokosmelk, kokosolie en arganolie zijn dé ingrediënten voor een goed haarmasker; rijk aan vitaminen, mineralen en vetzuren. Bij regelmatig gebruik verhoogt het masker de elasticiteit van krullen en vermindert haarbreuk & pluizig haar. Dit natuurlijk haarmasker voor krullen is dik van samenstelling en slechts een kleine hoeveelheid is voldoende, zelfs voor lang haar. Alcohol in haarproducten droogt uit daarom bevat ons haarmasker plantaardige vetalcohol.

Hoe gebruik je een haarmasker voor krullen?

Gebruik een natuurlijk haarmasker voor de gehele lijn van je krullen of alleen de punten. Breng een kleine hoeveelheid aan op handdoekdroog haar en laat het masker vijf minuten intrekken. Je kunt het beste het masker met een kam door je haar halen voor een gelijkmatige verspreiding. Vervolgens spoel je uit met lauw water.

Je kunt ons Haarmasker & Conditioner - Coconut Milk ook gebruiken bij de Co-Wash methode; het wassen van je krullen met conditioner in plaats van met shampoo. Gebruik daarvoor een kleine hoeveelheid als co-wash, dit kan ook voor dagelijks gebruik.

Door ‘Deep Condition’ breng je het masker aan met ’praying hands-methode’ en STC (Squish to Condish). Laat het haarmasker 10 tot 30 minuten intrekken en spoel daarna goed uit. De deep condition behandeling hoef je niet vaker dan eenmaal per week te doen.

Arganolie voor droge krullen

De multifunctionele Arganolie kun je ook uitstekend gebruiken om extra glans aan droge krullen te geven. Je haarmasker krijgt een extra boost door het toevoegen van twee of drie druppels arganolie.

Argan is geschikt als haarverzorging, het helpt droogheid en ongewenste haarbreuk verminderen en verbetert de elasticiteit van het haar 

Biologische Arganolie

 

Een gezonde hoofdhuid voor mooie krullen

De sleutel van mooi haar en dus mooie krullen, is altijd nog een gezonde hoofdhuid. Krullen hoef je niet vaak te wassen en doe je het best met een natuurlijke shampoo met zo min mogelijk (chemische) toevoegingen. Om je hoofdhuid gezond te houden is een natuurlijke haarspoeling ideaal. Het helpt je hoofdhuid in balans te houden en verzwaard je haar niet.

De verzorgende ingrediënten appelciderazijn, arctische heide, rozemarijn kruid en essentiële oliën van citroen, kamille en sandelhout, zuiveren en verzorgen de hoofdhuid. Ook Flow Shampoo bar Marigold is erg geschikt voor krullend haar.

DIY: zelf haarmasker voor krullen maken

Wij van Flow zijn groot voorstander van duurzame producten met oorspronkelijke en natuurlijke ingrediënten. Zelf een haarmasker maken, juichen we dan ook toe. Mocht je de tijd en moeite willen besparen en verzekerd willen zijn van de juiste samenstelling, kies dan voor ons haarmasker voor krullen. De inhoud gaat lang mee, zo’n 35 tot 60 keer.

Goede ingrediënten om zelf een haarmasker voor krullen te maken zijn:

  • Eieren, olijfolie en honing (let op dat je niet teveel olijfolie gebruikt omdat je haar hier zwaar van wordt)
  • Avocado, kokosolie en arganolie

Probeer zelf uit wat het beste voor jou werkt en zorg dat je je eigen gemaakte masker goed mengt.

Krullen haarmasker kopen

Denk je erover om een krullen haarmasker te kopen? Dan is ons voedende en verzorgende masker altijd een goede keus. Heb je vragen over hoe je jouw krullen het beste kunt behandelen of twijfel je over het masker voor je haar?Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!