Natuurlijk middel tegen eczeem

Eczeem is niet besmettelijk, maar wel een erg vervelend huidprobleem. Een natuurlijk middel tegen eczeem helpt bij een droge en schilferige huid maar ook tegen roodheid en jeuk. Eczeem verschijnt meestal op en rondom het gezicht, hand, hoofdhuid of oksels. In de meeste gevallen wordt eczeem getriggerd of verergerd door een reactie van het lichaam op contact met bepaalde (synthetische) stoffen. Vooral daarom is een natuurlijk middel tegen eczeem zo belangrijk. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over natuurlijke middelen en wat je nog meer kunt doen tegen eczeem.

Natuurlijke producten tegen eczeem

Wat is eczeem en hoe krijg je het?

Eczeem ontstaat als je natuurlijke huidbarrière niet voldoende werkt. Drie veel voorkomende vormen van eczeem zijn atopisch eczeem, contacteczeem en clownseczeem. Atopisch eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid. Vaak komt deze vorm van eczeem in het gezicht voor.
Contact eczeem komt door een allergische reactie. Dit gebeurt, zoals de naam al doet vermoeden, op plekken waarbij de huid in contact komt met bepaalde stoffen, zoals parfum of cosmetica.
Contacteczeem is te verhelpen door de huid alleen maar in aanraking te laten komen met 100% biologische en natuurlijke producten. De oorzaak van atopisch eczeem is niet te genezen, maar symptoombestrijding en huidverbetering is wel heel goed mogelijk met een natuurlijk middel tegen eczeem!
Clownseczeem is een huidaandoening waarbij je last hebt van puistjes en roodheid rondom de mond. Ook wel bekend als dermatitis perioralis. De diagnose van dermatitis perioralis is niet altijd makkelijk. Dit komt omdat de geneeskunde de oorzaken nog niet goed genoeg kent. Het vermoeden is dat het ontstaat door overmatige verzorging, gebruik van te sterke cosmetica producten en stress.

Handeczeem

Wat helpt bij élk soort eczeem, is het constant blijven hydrateren van de huid met een natuurlijk eczeem middel, zoals met een Body butter Hemp

Bekijk hier de verzorgende eczeem crème voor het hele lichaam

 

Waarom een natuurlijk middel tegen eczeem kopen?

Kies altijd voor een 100% natuurlijk middel om eczeem onder controle te houden. Je weet dan namelijk zeker dat het eczeem niet uitgelokt wordt door stoffen die een irritatie veroorzaken. Doorgaande middelen tegen eczeem bij de drogist zijn vaak agressief en dit zorgt juist voor een droge huid. Daarom is het ook zo belangrijk te kiezen voor een natuurlijk middel tegen eczeem. Deze houdt het vochtgehalte op peil en beschermd, zodat de huid op een natuurlijke manier kan herstellen en verbeteren.

wat is eczeem

Welke crème of zalf werkt goed bij eczeem?

Een vette crème of zalf is altijd de basis van een natuurlijke eczeem behandeling. Dit is ook wat de huisarts of dermatoloog adviseert, of het nou gaat om eczeem op je handen, eczeem gezicht, hoofdhuid of oksels. Kokosolie is helpend bij een droge huid, maar kun je beter niet gebruiken op plekken die gevoelig zijn voor pukkels of acne omdat het de poriën verstopt. Olijfolie wordt ook vaak genoemd als een natuurlijk middel tegen eczeem. Maar wist je dat hennepzaadolie bewezen beter werkt? Dit komt vooral door de aanwezigheid van meer essentiële vetzuren (zowel omega 3 als 6)

Niet voor niks is Hennepolie het hoofdingrediënt van onze natuurlijke eczeem crème in de vorm van body boter. Verder bevat de biologische en natuurlijke body butter een mengsel van antiseptische essentiële oliën (sinaasappel, theeboom en lavendel) die de geïrriteerde huid helpen genezen, ontstekingen voorkomen en jeuk verlichten. Je kunt deze zo vaak en lang smeren als je wilt. De natuurlijke crème houdt de poriën schoon door niet-comedogeen ingrediënten. Want naast eczeem zit je natuurlijk niet op een onzuivere huid te wachten.

Ervaringen van anderen over over de natuurlijke eczeem crème met hennep:

”Heb dit product nu 3 weken gebruikt en mijn eczeem is echt helemaal rustig. Super tevreden mee.” Sydney, 03-09-2020

“Ik heb een lichte eczeem in mijn nek en dit werkt hier super voor. Zo goed zelfs dat wanneer ik het 's avonds voor het slapen gaan het er op doe, er de volgende ochtend al echt verbetering te zien is.” Zoe, 22-11-2019

Probeer het zelf en je zult verrast zijn door de resultaten!

Hoe kan ik verder iets tegen eczeem doen?

Naast natuurlijke middelen kun je het volgende doen om eczeem zoveel mogelijk te voorkomen:

1. Niet krabben. Een moeilijke opgave, maar door eraan te krabben wordt de jeuk erger en kan het eczeem zich makkelijker en sneller verspreiden

2. Vermijd felle zon en airco

3. Ga niet te vaak en te lang onder de douche en zorg dat het water niet te heet is. Gebruik milde en natuurlijke producten. Bijvoorbeeld zeep voor de droge huid op basis van Himalayazout en Rhassoul klei. Smeer je eczeem daarna gelijk in met een vette natuurlijke crème

4. Pak de oorzaken van stress aan en verbeter je weerstand

5. Draag handschoenen bij het gebruik van schoonmaakmiddelen

6. Gebruik uitsluitend natuurlijke en huidverzorgende make-up zonder schadelijke stoffen.

De beste natuurlijke producten tegen eczeem

Krijg eczeem onder controle met de beste natuurlijke producten tegen eczeem. Voor intense hydratatie, kalmering, stilling van de jeuk, vermindering van roodheid én een verbetering van de gezondheid van je huid.

Eczeem handen of gezicht

Voor eczeem op je handen of gezicht kun je het beste Hennep Body butter gebruiken. Combineer deze eventueel met biologische Arganolie, geschikt voor het gehele lichaam én haar.

natuurlijk eczeem middel handen en gezicht

Eczeem oksels

Zachte, aluminiumvrije natuurlijke deodorant crème Hennep is een geweldige, veilige keuze voor onder de oksels bij een gevoelige eczeem huid. Deze natuurlijke deodorant bevat hoogwaardige biologische ingrediënten met van nature deodoriserende en huidherstellende eigenschappen.

natuurlijke eczeem middel deodorant

 

Eczeem en schilfers hoofdhuid

Te vaak wassen is nooit goed voor je haar. Helemaal niet als je last van droogheid of schilfers door eczeem op je hoofdhuid hebt. Koop een milde shampoo zonder sulfaten. Een natuurlijke shampoo bar is hiervoor de beste keus. En dit doet niets af aan de conditie van je haar, integendeel zelfs!

Speciaal voor de problematische hoofdhuid, zoals bij eczeem hoofdhuid, hebben wij Hennepolie en Kokosolie in een natuurlijke shampoobar Hennep verwerkt. Met de zuiverende en kalmerende ingrediënten brandnetel, actieve kool, groene klei en een mix van effectieve etherische oliën zoals tea tree. 

natuurlijke eczeem middel hoofdhuid

We zijn hier om jou te helpen

Eczeem is erg vervelend maar gelukkig goed onder controle te houden met natuurlijke eczeem middelen. Heb je nog vragen over onze producten? 

Stuur dan gerust een bericht!

 


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.