Serum Foundation

Serum foundation

Een serum foundation is nog niet zo bekend, maar wordt steeds populairder. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie tussen een foundation en een serum. Serum make up geeft een lichte tot medium dekking en hydrateert de huid intensief. Daarom is het een uitstekende keuze als je bijvoorbeeld een droge of rijpe huid hebt. Of als je gewoon de huidtint wilt egaliseren, maar geen dikke laag make-up wilt.

Lees verder en vind een introductie tot de serum foundation.

  • Wat is serum makeup?
  • Wat zijn de voordelen van het serum make-up?
  • Voor welk type huid het geschikt is?
  • Kan ik een foundation serum gebruiken als ik huidproblemen heb?
  • Hoe kies je de juiste tint voor jouw huidtype?
  • Hoe ik serum make-up gebruik

Wat is serum makeup?

Serum makeup is een product die combineert de voordelen van serum en licht dekkende foundation. Het serum is een geconcentreerd skincare product dat een hoge dosis actieve ingrediënten aan de huid afgeeft. In combinatie met natuurlijke pigmenten krijg je een product dat zowel verzorging, bescherming en eigenschappen van make-up biedt. 

Serum makeup

De voordelen van het serum make up

De beauty wereld zit vol met verschillende foundations. Je hebt keuze uit zowel synthetische als natuurlijke foundations. De meeste (synthetische) foundations zijn gemaakt om je huid egaal te maken of oneffenheden te corrigeren. Je kunt letterlijk alles bedekken. Dat kan ook fijn zijn. De keerzijde is dat dit soort make-up producten (te) vaak twijfelachtige en schadelijke stoffen bevatten. Denk aan sterke conserveringsmiddelen zoals parabenen of verschillende metalen, waaronder lood. Het feit is dat regelmatig en langdurig gebruik van dit soort make-up jouw huidconditie kan verzwakken. Het kan zelf lijden aan dermatitis perioralis of vroegtijdige huidveroudering. Iets wat je absoluut niet wilt. Als je huidconditie belangrijk voor je is, is het logisch dat je overweegt om een verzorgende foundation te gebruiken.

Age Defying Serum Foundation van Flow Cosmetics is gebaseerd op vitamine-, antioxidant en vetzuur rijke arctische bessenoliën, waarvan is bewezen dat ze heilzaam voor de huid zijn. Dit makeup product kan de algehele huidconditie verbeteren en heeft een beschermende werking tegen oxidatieve stress, zware omstandigheden, uv-stralen en blauw licht – wat vroegtijdige huidveroudering kan veroorzaken.

Waarom zou je deze serum foundation willen gebruiken?

Er zijn veel redenen waarom je een verzorgende foundation zou willen gebruiken. Hierbij de top 7 op een rij:

  1. Hydration. Serum foundation bevat vochtregulerende ingrediënten. Deze helpen de huid elastisch te houden, waardoor de zachte lijnen niet worden geaccentueerd door een droge huid.
  2. Lichtgewicht formule. Age Defying Foundation is licht en biedt een natuurlijke afwerking. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een natuurlijker uiterlijk of geen dikke make-up willen dragen.
  3. Gemakkelijk te blenden. Dankzij de serum consistentie zijn ze gemakkelijk te mengen. Ze kunnen naadloos in de huid smelten en zijn gemakkelijk aan te brengen.
  4. Opbouwbare dekking. Begin met een dunne laag en voeg meer product toe om de gewenste dekking te bereiken. Indien gewenst, gebruik een settingspowder om je make up te matteren en fixeren.
  5. Voordelen van huidverzorging. Een verzorgende foundation is rijk aan antioxidanten, vitamines en botanische extracten. Als je je make-up de hele dag draagt, wordt ook je huid tegelijkertijd verzorgd. Hoe gaaf is dat!
  6. Natuurlijke afwerking. Past een natuurlijke make-up look beter voor je? Dan is de serum foundation zeker je ding. Dit make-up product zorgt doorgaans voor een natuurlijke, bedauwde afdronk. Dit kan een gezonde en stralende teint creëren.
  7. Gezonde glow. Een gezonde glow is iets die veel mensen willen bereiken. Het is een look waardoor de huid er natuurlijk oogt en verzorgd uitziet. Dit gewenste gezonde glow is precies wat je met het foundation serum kan krijgen.
Foundation serum

Voor welk type huid is het foundation serum geschikt?

Nadat je alle voordelen van de serum foundation hebt gelezen, wil je waarschijnlijk één meteen bestellen. Maar wacht even! We willen dat je tevreden met je aankoop bent. Lees eerst of de serum make-up voor je huidbehoeften past.

Foundation gebruiken per huidtype?

Het gebruik van een serum foundation is een goede keuze, vooral als je op zoek bent naar een lichtere, maar toch hydraterende dekking. Maar het past niet voor de behoeften van elk huidtype.

  • Droge of rijpe huid. Ja zeker! Deze twee huidtypes houden van alles waarvan de huid extra voedingsstoffen krijgt. Daardoor is de foundation serum de juiste keuze, zowel voor de droge als de rijpe huid. Heb je een extreem droge gezichtshuid? Serum make-up is veilig om te gebruiken.
  • Gemengde of Vette huidtypes. Nee, liever niet! Deze twee huidtypes houden niet van zo’n verzorgende foundation. Er is een grote kans dat je met lichte make-up niet het gewenste resultaat krijgt. Mineral make up is een betere keuze voor beide huidtypes.
  • Normale huid. Ja zeker! De serum foundation is ideaal voor de normale huid. Het geeft de huid een egale teint en de gewenste glow.
  • Gevoelige huid. Nee, liever niet! Serum make-up bevat stimulerende ingrediënten (zoals vitamines en essentiële oliën). Als je huid erg gevoelig is, kies dan een minerale make-up in je beauty tasje.

Het gebruik bij verschillende huidaandoeningen

Foundation kan een goede manier zijn om huidaandoeningen te camoufleren. Heb je een lastige huid? Lees dan eerst hieronder of de serum make-up geschikt is voor je huid.

  • Acne-gevoelige huid. Nee, liever niet! Het foundation serum is waarschijnlijk te licht dekkend voor je huid. In ons assortiment vind je ook andere niet comedogene make up producten. Een minerale make-up en cream foundation zijn allebei een veilige keuze voor acne-gevoelige huid.
  • Atopische huid. Kan gebruikt worden, maar!  Eczeem in het gezicht kan snel reageren. Het make-up serum bevat stimulerende ingrediënten (zoals essentiële oliën). Als je huid erg gevoelig is, is minerale make-up de juiste make-up voor eczeem huid.
  • Rosacea huid. Kan gebruikt worden, maar! Bij rosacea het doel van make-up is vaak om de huidskleur te egaliseren en bijvoorbeeld rode wangen te camoufleren. Een foundation serum is licht dekkend, en corrigeert helaas niet alle huidoneffenheden. Als je een meer dekking wilt, is minerale make-up een betere keuze voor de rosacea huid.
  • Pigmentvlekken. Kan gebruikt worden, maar! Een foundation met lichtgewichte formule kan geen volle dekking bieden. Ben je tevreden met een lichte afwerking? Dan kun je dit product uiteraard gebruiken. Als je je kennis in natuurlijke beauty wil verdiepen, lees ook hoe je zelf pigmentvlekken verwijdert.

Misschien wil je al een foundation serum uitproberen, maar je vind een full-size product een beetje te duur. Bestel gewoon een set van make-up samples! 

Foundation gebruiken

Laten we je make-up ervaring compleet maken. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen bij het gebruik van een serum foundation.

Voorbereiding van de huid: gebruik een toner gezicht en breng een moisture cream aan om je huid te hydrateren. Als huidroutine op orde is, heb je niet per se een primer onder het serum make-up nodig.

Schudden van het foundation flesje: Age Defying foundation bevat geen emulgatoren. Daardoor moet het goed worden geschud voor gebruik. Zo krijg je een fluweelzacht product die klaar voor het gebruik is. 

Aanbrengen van de foundation: Breng de serum foundation aan met je vingers, een make-up spons of een kwast. Je kunt kleine hoeveelheden beginnen en indien nodig meer toevoegen voor extra dekking. Begin in het midden van je gezicht en werk naar buiten toe om een gelijkmatige dekking te garanderen. Zorg ervoor dat je de foundation goed blendt in de huid om strepen of vlekken te voorkomen. Als je wilt, kun je je make-up look fixeren met mattifying setting powder. 

Aan het einde van de dag: Verwijder de foundation met een natuurlijke cleanser. Daarna verwen jouw huid met biologische gezichtsverzorging.

Een tip: Onze klanten zijn dol op een paar specifieke producten in het assortiment van Flow Cosmetics. Waaronder retinol creme RetinLift en het beste hyalruonzuur serum. Allebei perfecte producten om ieders beautytasje toe te voegen.


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.