Hoe gebruik je Tea tree olie? + bijwerkingen

Tea tree olie gebruik

Tea tree olie is een fantastisch natuurproduct waarbij het gebruik geschikt is voor vele toepassingen. Tea tree etherische olie wordt ook wel theeboomolie genoemd (Melaleuca Alternifolia). Het kan door de effectieve werking op bacteriën en schimmel gebruikt worden bij huidproblemen, aromatherapie, in een diffuser, als shampoo tot zelfs huismiddel! Eerder beschreven we al uitgebreid de Tea tree olie werking. Maar hoe gebruik je pure Tea tree olie precies? En wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Tea tree oil? Wil je hier meer over weten, lees dan snel verder!

Gebruik pure en biologische Tea tree olie

Om optimaal te profiteren van de werking van Tea tree etherische olie, is het allereerst heel belangrijk dat je uitsluitend gebruik maakt van pure tea tree olie. Waarom is dat? De beste etherische olie is puur, natuurzuiver, biologisch en onverdund. Vaak worden aan (goedkope) etherische oliën andere oliën of bestandsdelen zoals synthetische geurstoffen toegevoegd. Hierdoor vermindert de werking van Tea tree oil en kan het juist zorgen voor extra huidirritaties. Wanneer je kiest voor een biologische etherische olie mag je er bovendien vanuit gaan dat het product geen resten van pesticiden bevat.

Pure Tea tree oil van Flow Cosmetics is zeer geconcentreerd en kan daarom het beste verdund worden voor het op de huid wordt aangebracht. Voor echte Tea tree olie geldt ook dat méér niet per definitie beter is. Voor optimale resultaten in het gebruik van etherische olie, gun de natuur haar tijd.

Gebruik Tea tree olie ook niet rond de ogen, slijmvliezen of beschadigde huid. Vergeet niet dat etherische oliën een allergische reactie kunnen veroorzaken. Je kunt namelijk allergisch zijn voor de plant of delen ervan. Heb je nog nooit Tea tree oil gebruikt, test dit dan van tevoren. Dit kun je doen door 1 druppel etherische olie in de elleboogholte wrijven: als deze plek na 48 uur rood is, kun je de olie beter niet gebruiken.

 

  • Gebruik Tea tree olie op de huid

Voor gebruik op de huid verdun twee tot vier druppels Tea tree met je favoriete verzorgingsproduct of een droge basisolie. Gebruik dit bijvoorbeeld voor de behandeling van de onzuivere huid, zoals puistjes of bij schimmelinfecties. Voor een acne behandeling is Flow's natuurlijke gezichtsolie met Tea tree een ideaal product. Eventueel in combinatie met een Tea tree gezichtsreiniger.

 

  • Gebruik van etherische olie in een aroma diffuser

Tea tree olie kun je uitstekend gebruiken voor aromatherapie. De olie is door de antibacteriële werking niet alleen een perfecte natuurlijke luchtreiniger, het heeft ook een verkwikkende werking op je gemoedstoestand. Tea tree oil staat voor het verminderen van angstgevoelens en stress. Voeg voor gebruik 2 tot 4 druppels toe aan een aroma diffuser.

pure tea tree aromadiffuser

  • Tea tree massage olie

Maak eenvoudig je eigen tea tree massage olie door het toevoegen van 2 tot 4 druppels aan 15 ml basisolie zoals biologische arganolie. Verdunde biologische tea tree olie op de borst of rug helpt effectief bij hoest klachten en verkoudheid.

  • Gebruik van Tea tree oil in shampoo

Is Tea tree olie goed voor je haar? Jup! Het gebruik van deze olie werkt goed tegen roos, schilfers en een vette hoofdhuid. Je kunt een paar druppels toevoegen aan je shampoo maar nog makkelijker kiezen voor een haarproduct met Tea tree oil. Onze Tea tree shampoo bar voor vet haar is een absolute aanrader! Deze biologische shampoo zonder parabenen en sulfaten is diep reinigend en brengt de talgproductie in evenwicht waardoor je haar minder snel vet wordt.

shampoo bar tea tree vet haar

  • Tea tree als huismiddel

De veelzijdige etherische theeboomolie is zelfs te gebruiken als effectief en natuurlijk huismiddel! Eigenlijk voor alles waarbij je bacteriën wilt verwijderen. Voeg eenvoudig een paar druppels Tea tree olie toe aan water in een flacon of aan je schoonmaakmiddel. Je kunt zelfs een paar druppels gebruiken in je wasmiddel of de wasmachine voor een hygiënische wasbeurt.

Lees ook: 10 manieren om etherische oliën te gebruiken

Bijwerkingen Tea tree oil

Bijwerkingen Tea tree oil

Hoewel Tea tree oil een veilig middel is, kan het in sommige gevallen overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Ook kunnen sommige mensen, zoals eerder genoemd, allergisch zijn voor de bestandsdelen van Tea tree. Test dit daarom voor gebruik altijd uit op een klein stukje huid, zoals eerder beschreven. Ongewenste bijwerkingen van Tea tree oil worden bijna altijd veroorzaakt door oxidatie door blootstelling aan lucht of licht. Daarom zit Flow Etherische Tea tree olie luchtdicht verpakt in bruin glas.

Om de kans op bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen, gebruik het product alleen uitwendig en verdund of aangelengd. Bewaar Tea tree olie altijd in de originele verpakking op een koele, droge en donkere plek.

Zwanger? Tea tree olie is niet aanbevolen voor gebruik op de huid bij zwangerschap.

Tenslotte is het goed te weten dat Tea tree olie een sterke medicinale geur heeft. Niet iedereen vindt dit lekker ruiken (wij wel ;-)) en de positieve effecten van deze wonderolie wegen hier zeker tegenop!

De beste pure en biologische Tea tree olie kopen, doe je natuurlijk bij Flow Cosmetics :). Heb je vragen over het gebruik van Tea tree olie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.