In vijf stappen een duurzame makeup look

Duurzame makeup look

Een duurzame makeup look blijft de hele dag zitten en hiervoor zijn de natuurlijke make-up producten van Korento perfect geschikt. Probeer het maar eens uit! Je zult zien dat duurzame makeup niet alleen een stralende look geeft, het is tegelijk huidverzorgend én long-lasting. Wij leggen je de stappen uit waarmee je elke look kunt creëren; van naturel dagmake-up tot een feestelijke makeup look.

En dit is waarom je deze stappen wilt lezen...

Natuurlijk zijn er online genoeg tutorials te vinden waarin je kunt zien hoe je een make-up look maakt. Herken je dit: het ziet er zo makkelijk uit maar je eigen resultaat lijkt meer op een circusartiest dan een fashionista ;-). Je bent een hoop tijd en geld kwijt of nog erger; je huid is binnen de kortste keren onrustig met vlekken, puistjes of irritaties. Make-up, don’t break up! Omarm daarom je natuurlijke schoonheid met huidverzorgende makeup. Accentueer je sterke punten en camoufleer wat je minder mooi vindt. Dit kan absoluut ook met duurzame make up zonder pfas. Niet alleen voor een mooie look. Milieuvriendelijke makeup is beter voor onze planeet en jouw (huid)gezondheid.

1. Huidverzorging

Geloof het of niet; een duurzame makeup look begint bij een goede biologische gezichtsverzorging. Hoe gaver je huid is, hoe gladder en langduriger het resultaat. Bekijk daarom eerst kritisch je huidverzorgingsroutine en de producten die je hierbij gebruikt. Kies vervolgens je make-up. De categorieën in het menu van onze green beauty shop leiden je naar het juiste product voor elke huidtype. Of lees hier meer informatie over bijvoorbeeld de beste producten tegen acne, voor een vette huid of voor juist voor een droge huid.

2. Kies een foundation als basis

Het juiste type foundation vormt de basis van je make-up. Lees de productbeschrijvingen van de verschillende Korento natuurlijke foundations en kies een type dat bij jouw wensen en huidtype past. Minerale poeder is een uitstekende basis geschikt voor elk huidtype, inclusief een problematische of gevoelige huid. Berry Vitamin Foundation creme werkt geweldig voor een dekkende make-up basis. Lees hier waarom we vinden dat dit de beste BB crème is. Onze serum make up is perfect voor de huidtypes die slechts een lichte dekking en veel hydratatie nodig hebben. Vooral geschikt voor droge of ouder wordende huidtypes. Alle Korento producten voldoen aan de criteria van niet-comedogene make up dus je hoeft niet bang te zijn dat de foundation je poriën verstopt. 

 3. Wat is jouw huidtint?

Om de juiste kleur van je make-up te kiezen, is het belangrijk dat je eerst weet wat de ondertoon van jouw huidtint is. Oftewel heb je een warme of koele ondertoon? Deze ondertoon blijft altijd hetzelfde. Zelfs wanneer je bruiner bent door de zon of dat je huid roder is door bijvoorbeeld acne of roseaca. Onze duurzame makeup is opgedeeld in warme en koele ondertonen. Wanneer je weet welke toon jou het mooist staat, hoef je alleen nog de juiste kleur te kiezen. Weet je het niet helemaal zeker? Lees voor de beste tips: wat is jouw huidtint?

4. Tijd om je make-up te doen

Zodra je je favoriete Korento producten in handen hebt, kun je beginnen met je duurzame makeup look. Wanneer je de tijd hebt genomen voor de stappen hiervoor, dan is deze stap eigenlijk best makkelijk. Zorg eerst voor een schone en gehydrateerde huid. Breng vervolgens onze beste natuurlijke foundation aan en voeg eventueel een biologische blush of highlighter toe. Gebruik vervolgens naar wens natuurlijke oogmake-up en wenkbrauwpotloden om een intensievere look te creëren.

Over het algemeen is het het mooist óf je lippen óf je ogen extra te laten opvallen. Dit laatste doe je met onze geweldige lippotloden met natuurlijke mineralen en rijke kleurpigmenten. Je kunt ook kiezen voor onze tint stick die je zowel voor je lippen als wangen kunt gebruiken. Ook handig voor mee in je tas!

Beginnen de jaren te tellen? Dan kun je duurzame makeup ook gebruiken als anti-aging makeup om er jonger uit te zien. Age Defying Serum Foundation is één van onze best verkochte duurzame makeup product. Bekijk hier de ervaringen van onze blije klanten die je voor gingen.

 5. Make-up reiniging

De laatste, maar zeker niet de minst belangrijkste stap. Zodra je de deur niet meer uit hoeft, haal je make-up er dan af door je gezicht te reinigen. Zelfs wanneer je duurzame makeup gebruikt, is het belangrijk dat je je gezicht schoon houdt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze een natuurlijke gezichtsreiniger samen met een biologische mousseline doek om heel makkelijk alle resten en vuil te verwijderen. En ken jij de oil cleansing al? Je huid zal er dol op zijn!

Blijft natuurlijke makeup de hele dag zitten? 

Reken maar van yes! Ook make-up professionals zijn erg tevreden over het gebruik van Korento duurzame makeup producten. De formules zijn namelijk ontworpen voor het meest veeleisende gebruik. Of je make-up nou gebruikt voor een belangrijke zakelijke meeting, een eerste date, een hele dag met je kinderen of een festival. Natuurlijke makeup producten van hoge kwaliteit en gemaakt van de beste biologische ingrediënten, werken minstens zo goed als ieder ander make-up merk. 

Tip: Maak je make-up routine af en gebruik een gezichtsspray als setting spray om langer te genieten van egale make-up. Spray op armlengte afstand.

Natuurlijke ecologische makeup

Korento products

Maak je look af met duurzame makeup kwasten van bamboe

Onze milieuvriendelijke makeup lijn zou niet compleet zijn zonder duurzame  makeup kwasten van bamboe van de hoogste kwaliteit. Ook al kun je de makeup prima aanbrengen met je vingers; feit blijft dat je een nog mooier resultaat krijgt wanneer je investeert in kwasten. 

Wat maakt de makeup kwasten van Korento duurzaam? Ze zijn ontwikkeld met kritisch oog naar de levensduur, multifunctionaliteit en het gebruikte materiaal. Bovendien zijn ze geproduceerd onder eerlijke omstandigheden, zonder kinderarbeid. Ze zijn milieuvriendelijk, vegan en gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare materialen zoals bamboe. Ze zijn stevig en gaan dus erg lang mee. We bieden zes verschillende kwasten, geschikt voor elk soort make-up. Of je nou poeder, foundation, blush of minerale make-up gebruikt.

Onthoud; minder kopen is de meest duurzame manier van consumeren. Korento duurzame makeup kwasten kopen, doe je dus ook pas wanneer je brushes echt aan vervanging toe zijn. Wanneer je er zorgvuldig mee omgaat dan doe je hier jarenlang mee! Lees vooral ook hier de tips: make-up spullen schoonmaken.

Is duurzame makeup echt nodig?

Ja echt, duurzame makeup is nodig! Los van de voordelen voor onze huid, is het ontzettend belangrijk voor het milieu. De makeup branche is een enorme markt met een wereldwijde jaaromzet van miljarden. En dit wordt alleen maar meer. Helaas gaat het maken van winst momenteel voornamelijk ten koste van onze gezondheid en het milieu. Zo zijn er grote zorgen over de onomkeerbare schade van microplastics voor onze wateren en oceanen. Ook is inmiddels aangetoond dat de hele kleine plastic deeltjes in ons bloed terecht komen, met alle mogelijke gevolgen van dien. Alle reden dus voor ons om alleen eerlijke en plasticvrije cosmetica te produceren. Maar duurzaamheid gaat verder dan dat! Wil je meer lezen over duurzame makeup en hoe je deze kunt herkennen? Lees ook:

Neem duurzaamheid voortaan ter overweging bij het kopen van je makeup. Er bestaat echt fantastische ecologische makeup dat het beste van beide heeft. Voor jou een dekkende en long-lasting makeup look én een bewuste keuze die het milieu niet onnodig schaadt. 

Natuurlijke ecologische makeup

Natuurlijke & Ecologische makeup

Ontdek hier alle producten die je nodig hebt voor je duurzame makeup look

Korento Cosmetics


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.